Thursday, December 31, 2015
Recept za Buhtle: Kvasac,Jaje,Maslac,Mlijeko,Pekmez, So, Secer i Vanilin Secer
Sastojci:
- 1 kesica suhog kvasca
- 1 Jaje
- 2 kasike Maslaca
- 6 kasika secera
- 3 dcl. Mlijeka toplo
- 1 dcl. vode
- 1/2 kasikice soli
- 1 kesica Vanilin Secera
500 gr. Brasna, a moze se dodati jos ako bude potrebno
U toplo Mlijeko staviti kvasac i 2 kasikice secera, malo promijesati i pustiti da odstoji 10 minuta. Kada kvasac naraste onda se svi sastojci pomijesaju sa brasnom, moze se dodati jedna mala soljica maslinova ulja kako bi tijesto bilo ljepse. Tijesto je potrebno da odstoji 30-40 minuta da nadodje, poslije se razvalja i isjeci na kockice. Filovati sa Pekmezom od Sljiva, poredati po tepsiji i malo ih sa cetkicom namazati sa istopljenim Maslacem. Pustiti da nadodju jos 10-15 minuta i poslije se peku. Peci kao i obicne kiflice. Potrebno je da malo porumene.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment