Sunday, February 19, 2017
Recept za Hurmasice:Brasno,Maslac,Jaja,Secer,Soda,Bademi,Vanilin Secer,Limun,Mlijeko,Muskatni Orascic
Sastojci za tijesto:
- 400 gr. glatkog brasna
- 250 gr. maslaca
- 2 jaja
- 60 gr. secera
- 1 mala kasikica sode bikarbone
Za nadjev:
- 50 gr. mljevenih badema
- 50 gr. badema krupno narezanih
- 1 vanilin secer
- 2 kasike secera
- 1 supena kasika naribana korica od limuna
- 1 mala kasikica naribani muskatni orascic
- 20 ml. mlijeka
Priprema:Maslac je potrebno omeksati na sobnoj temperaturi.
Sastaviti navedene sastojke i umijesiti tijesto, ostaviti tijesto da odstoji oko sat vremena.Dok se tijesto odmara za to vrijeme se spremi nadjev.Kipucim mlijekom preliti bademe i ostale navedene sastojke, dobro izmijesati i filovati hurmasice.Hurmasice oblikovati i usredinu staviti fil, na najsitnijoj rendi utisnuti tijesto kako bi dobile sto ljepsi izgled i redati na namazanu tepsiju.Peci na 200 stepeni 40 minuta.
Za agdu:
- 500 gr. secera
- 800 ml. vode
- 1 limun sok
- 1/2 limuna narezati kolutice
- 1 vanilin secer
Agdu kuhati 15 minuta i ohladjene hurmasice zaliti sa vrelom agdom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment