Tuesday, February 7, 2017
Recept za Nutmu-Patispanju:Jaja,Secer,Brasno,Griz,Vanilin Secer,Soda,Limun
Sastojci:
- 10 komada jaja
- 10 kasika secera
- 10 kasika brasna
- 10 kasika griza
- 1 vanilin secer
- 1 mala kasikica sode bikarbone
Agda:
- 800 gr. secera
- 800 ml. vode
- 1 vanilin secer
- 1 limun isjeci na snite
Priprema:
Jaja secer i vanilin secer dobro umutiti mikserom.Dodati brasno pomijesano sa grizom i sodom bikarbonomk, jos malo lagano promijesati, sipati u tepsiju i peci 30 minuta na 200 stepeni.Kada je gotova izvaditi i pustiti da se ohladi, zatim zaliti sa toplom agdom.Nutmu isjeci na kockice ili po vlastitom izboru.
Agda:
U vodu staviti secer vanilin secer i limun, kuhati oko 30 minuta.Za posip se obicno koristi kokos ali i bez kokosa je odlicna.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment