Sunday, February 12, 2017

Recept za Hurmasice:Jaja,Secer,Maslac,Brasno,Vanilin Secer,Soda i Limun


     Sastojci za tijesto:
1. 2 jaja
2. 2 soljice secera
3. 200 gr. maslaca
4. brasno po potrebi
5. 1 mala kasikica sode bikarbone
6. 1 vanilin secer

     Agda:
1. 9 soljica secera
2. 11 soljica vode
3. 1 limun

     Priprema:
  Sastaviti jaja secer i  vanilin secer dobro umutiti, dodati maslac i postepeno dodavati brasno sa jednom najmanjom kasikicom sode bikarbone.Nastaviti mijesati dok se tijesto ne ujednaca, zatim hurmasice oblikovati i redati u namazanu tepsiju.Peci u zagrijanoj pecnici oko 30 minuta na 200 stepeni.Dok se hurmasice peku agda se pripremi tako sto se u posudu stavi secer voda i sok od jednog limuna, dobro izmijesati dok se secer ne istopi.Vrele hurmasice zaliti sa hladnom nekuhanom agdom i pustiti da malo odstoje.
                                                                       

No comments:

Post a Comment