Sastojci za tijesto:
- 250 ml. pekmeza
- 250 ml. ulja
- 250 ml. mlijeka
- 250 gr. oraha mljevenih
- 250 gr. brasna
- 1 vanilin secer
- 1 mala kasikica sode bikarbone
Agda:
- 500 gr. secera
- 500 ml. vode
- 1 velika kasika pekmeza
Priprema:
U serpu staviti Pekmez, ulje, mlijeko i prokuhati.Dodavati brasno i lagano mijesati, zatim skinuti sa vatre i dodati vanilin secer, mljevene orahe i jednu malu kasikicu sode bikarbone.Sve zajedno dobro izmijesatik dok su jos tople oblikovati i redati u tepsiju.Hurmasice peci na srednjoj temperaturi 15-20 minuta.Dok su jos tople zaliti sa vec pripremljenom i ohladjenom agdom.
Priprema agde:
Ukuhati agdu i na kraju dodati jednu veliku kasiku pekmeza, zatim agdu ostaviti da se hladi.
Hurmasice se mogu posuti sa mljevenim orasima, ali i bez oraha su slatke.
No comments:
Post a Comment