Wednesday, December 21, 2016
Recept za Hurmasice sa Pekmezom od Jabuka i Susamom
Sastojci za tijesto:
- 250 ml. vode
- 250 ml. maslinovog ulja
-100 gr. susama
- 400-450 gr. brasna
- 1 mala kasikica sode bikarbone
- 1 kesica vanilin secer
- 3 kasike pekmeza od jabuka
Priprema:
U serpu sastaviti vodu, ulje, tri kasike pekmeza i prokuhati.Skloniti s vatre i pustiti da se malo prohladi, u to dodati susam, brasno, vanilin secer, sodu bikarbonu i dobro ismijesati dok se tijesto ne sjedini.Hurmasice oblikovati i redati u tepsiju sa malo vecim razmakom, jer kad se budu pekle da se ne sastave.Peci u zagrijanoj pecnici na srednjoj temperaturi oko 15-20 minuta.
Zaljev:
300 ml. vode
300 gr. secera
3 velike kasike pekmeza od jabuka
Zaljev treba kuhati samo nekoliko minuta i sa vrelim zaljevom zaliti hladne hurmasice.Hurmasice su neobicne jer hrskaju kad se jedu a posebno su ukusne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment