Tuesday, December 20, 2016

Recept za Kvrgusu:Brasno,Jaja,Mlijeko,Voda,Ulje,Piletina,Zacini,Vrhnje


     Sastojci:
- 200 gr. brasna
- 2 jaja
-1,5 dl. mlijeka
- 1,5 dl. vode
- 0,5 dl. ulja
- 5-6 komadica piletine
- malo soli, bibera i vegete

     Kozica sa piletine se obicno skida, zatim na pripremljenu piletinu dodati zacine i izmijesati je.
Tijesto: Umutiti dva jaja sa malo soli i dodati mlijeko, vodu, brasno i dobro izmijesati.U tepsiju koju ste predhodno namastili i zagrijali izliti tijesto,Na tijesto poredati piletinu i peci u zagrijanoj pecnici 220 C oko 20 minuta.
Preliv:
- 2 dl. mlijeka
- 3 dl. vrhnja za kuhanje - moze se koristiti i kajmak sa malo mlijeka
- malo soli

     Pecenu kvrgusu preliti sa mlijecnim prelivom, zatim vratiti u ugasenu pecnicu 5-10 minuta.Kvrgusu posluziti dok je jos topla.
                                                               
   

No comments:

Post a Comment