Wednesday, April 6, 2016

Begova Corba:Piletina,Mrkva,Bamija,Crveni Luk,Riza,So,Biber,Limun i Povrce

     Sastihcu:
- 500 gr. piletine
- 200 gr. mrkve
- 50 gr. bamije
- 20 gr. rize
- 1 manja glavica crvenog luka
     malo korijena celera i persuna
     malo soka od limuna ili umjesto limuna moze sirce
     po potrebi so i biber
     malo persunovog lista
     Priprema:
     Bamiju oprati pod mlazom vode i pustiti da odstoji u vodi da malo omeksa.Rizu skuhati odvojeno. U hladnu vodu staviti piletinu, mrkvu, korijen persuna, korijen celera, so i staviti da se kuha.Dok se piletina kuha, bamiju ponovo isprati i staviti da se  kuha na kratko, dodajuci malo soka od limuna.Bamiju ponovo isprati i pustiti da se ocijedi.Gotovu piletinu  i povrce procijediti i isjeckati na kockice.Luk isprziti i zaliti sa pilecom supom, dodati isjeckanu  piletinu i navedeno povrce, kuhati  na laganoj temperaturi  na kratko. Kada je corba prikraju, dodati malo bibera, persuna i limunovog soka ili sirceta. Begovu Corbu mozete spremiti i od drugih vrsta mesa.Begova Corba je gotova, ukusna i zdrava.
                                                                       

No comments:

Post a Comment