Sastojci:
- 7-8 komada svjezih paprika
- 350 gr. mljevene teletine
- 350 gr. mljevene janjetine
- 1 solja isjeckanog sudzuka
- 1 kasika nasjeckanog luka
- 2-3 cehne bijelog luka
- 1 kasika nasjeckanog persuna
- 1 kasika crvene paprike
- 1 mala kasikica bibera
- 2 kasike vegete
- 100 gr. rize
- 4 kasike ulja
- 4-5 listova lovora
- 1 solja paradajz sosa
- 1-2 kasike brasna
- 1 mala kasikica soli
Priprema:
Na maslinovom ulju, luk i bijeli luk malo proprziti, dodati sjeckani sudzuk i jos malo proprziti, zatim dodati pola case vode i pustiti da kuha jednu do dvije minute, skloniti s vatre da se ohladi.U vecu posudu sastaviti mijesano meso i proprzeni luk sa sudzukom, biber, so, vegetu, malo ulja, malo vode, persun, crvenu papriku i rizu koju ste predhodno lijepo oprali.Dobro izmijesati i nastaviti sa filovanjem paprika, redati u serpu u kojoj cete kuhati paprike.U posebnoj tavi, zagrijati maslinovo ulje i staviti jednu do dvije kasike brasna, malo proprziti pa u brasno dodati paradajz sos, lovorov list i u to dodati dvije solje vode. Pustiti da kuha minutu do dvije i sa tim zaliti paprike.Paprike se trebaju kuhati oko 45 minuta.
No comments:
Post a Comment