Friday, March 11, 2016

Upeceni Secer: Secer, Mlijeko

     Potrebno:
- 1 kg. secera
- 250 ml. mlijeka
     Priprema:
     Od kilograma  uzeti 10 kasika secera, staviti na pecnicu na laganu temperaturu da se karamelizira uz neprestalno mijesanje. Kad se cecer rastopi odmah dodati mlijeko i mijesati neprestalno dok se sve nesjedini. Kad se sve sjedinilo dodati i  ostatak secera uz mijesanje prokuhati.Kad prokuha, kuhati 5 minuta, kad je proslo 5 minuta, skloniti sa pecnice i mijesajte jos 10 minuta. U tepsiju u koju cete sipati upeceni secer je potrebno pokvasiti ili malo uljem pomastiti da se nebi zalijepilo. Kada vidite da se pocinje hladiti odmah ga isjeci na kockice i ostaviti da stoji. Kada se potpuno ohladi izvaditi iz tepsije i staviti u vecu teglu sa poklopcem. Upeceni secer je jako ukusan sa soljicom crne kafe.
                                                                         

No comments:

Post a Comment