Tuesday, February 16, 2016

Glicerin je univerzalan i zbog toga je veoma popularan medju proizvodima

     Glicerin moze posluziti za:
1. Uz pomoc glicerina mozete ocistiti teske mrlje. Mrlje od bobicastog voca mozete eliminisati tako sto cete sat vremena drzati u glicerinu isflekano mjesto, a poslije ga isprati u slanoj vodi. U posudu staviti glicerin i malo soli jednake kolicine 1:1, staviti odjecu i cim fleka izbijeli , odmah je operite na uobicajen nacin.
2. Glicerin protiv prasine: Ako se ispolira glicerinom drveni namjestaj i ogledala, prasina se nece taloziti na njima.Glicerin ce  natjerat vase podove da sijaju. Ako u kuci imate parket ili laminat, obrisite ih sa vodom i glicerinom, 3 supene kasike glicerina na 5 litara vode i podovi ce zasijati.
3. Glicerin za kosu je najjednostavnije staviti nekoliko kapi u sampon kod svakog pranja i kosa ce postati mekana i hidratizirana.
4. Glicerin se moze dodavati i u maske za kosu, takodje nekoliko kapi se stavi u jednu masku.
5. Glicerin za lice i tijelo: Glicerin se moze koristiti kako za hladne tako i za tople dane, stiti ruke od hladnoce i preko ljeta ublazava iritaciju koze. Glicerin se moze koristiti za kupke, kreme, losione itd.
     Glicerin se odavno koristi u kozmetici pa je i dalje popularan medju proizvodima. Glicerin se koristi za kreme koje hidratiziraju kozu.
     Glicerin se ne koristi tamo gdje je niska vlaznost zraka!
6. Glicerin za pete i nokte je djelotvoran nakon desetak dana, rezultati ce biti fantasticni. Pete ce postati mekane i roze boje, a nokti ce dobiti lijep sjaj.
                                                                       
           

No comments:

Post a Comment