Thursday, February 4, 2016

Lijecenje Stitne Zlijezde sa mladim sisarkama od Bora:Votka ili Domaca Rakija

    Prijeki lijek za stitnu zlijezdu u poremecaju lucenja hormona.Mnogi bolesnici koji pate od poremecaja stitne zlijezde, a da toga nisu svjesni kako ona neproizvodi  dovoljno hormona.Bolesna stitna zlijezda zvana (hipotireoza), moze prouzrokovati mnoge poremecaje u organizmu. Osobama kojima je dijagnosticirana bolest stitne zlijezde se moze pomoci i sa alternativnom medicinom, ali prvo moraju biti bez stresa (znaci u opustenom stanju).Konzumirati mnogo ljekovitih biljki koje imaju uticaj na raspolozenje, odnosno opustanje.
     Kapi za hipotireozu: U proljece ubrati 15 mladih sisarki od bora, velicine 4-5 cm. samljeti i preliti sa 50 ml. kvalitetne votke ili domace rakije i ostaviti da stoji 10 dana.Nakon toga procijediti i sipati u cistu staklenu teglu ili flasu, zatvoriti i drzati u frizideru.Uzimati 5 kapi tri puta dnevno.Terapija traje 3-4 sedmice.Za kratko vrijeme se osjete rezultati, znaci stitna je pocela da radi i proizvodi hormone, tako da u kratkom vremenskom periodu u organizmu ce se uspostaviti balans i dobar rad stitne zlijezde.Kako ove kapi od bora uticu na zdravlje:
     Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u lijecenju mnogih bolesti, reume, disajnih organa, kaslja i plucnih oboljenja pa i hipotireoze.Mlade sisarke sadrze etericna ulja, vitaminom C, kao i veliki broj antioksidanasa, imaju alkalno dejstvo.U narodnoj medicini se od davnina lijeci borovim iglicama, sisarkama, smolom, etericnim uljima koje su veoma cijenjene.
                                                           
                             

No comments:

Post a Comment