Thursday, February 11, 2016

Hrana koju moramo izbjegavati da jedemo

     Ako zelite zivjeti dugo i zdravo, onda se mora  voditi racuna sta se jede. Obilje prehrambenih proizvoda sadrze u sebi prave otrove-toksine za ljudski organizam. No prema misljenju stranih ali i domacih nutricionista neke namirnice naprosto treba izbjegavati.
     Namirnice su: PASTETA- svima je poznato da su to opasne namirnice jer su aditivi od kojih najvise ljudi oboljevaju, i zato ih valja u potpunosti izbjegavati iz upotrebe.
     Namirnice su i Margarin koji je jako los po ljudsko zdravlje. Sir u listicima, Hrenovke su nokti, koza, papci, zile itd. Znaci najlosije kao i aditivi. Kokice, rizik od raka, utice na plodnost i rad bubrega. Tuna je jako toksicna i zato je se treba izbjegavati iz upotrebe. Kolaci koji imaju u sebi gustin i prasak za pecivo jer sadrze aluminijum, a gustin je jako stetan za srce i krvne studove. Prasak za pecivo sadrzi aluminij i jako je stetan za mozdane celije. Cestom upotrebnom tih sastojaka jako brzo se moze pojaviti Alzheimerova bolest. Vjestacke boje za hranu su jako kancerogene stoga ih potpuno moramo izbjegavati. Konzerviranu hranu i aditive takodje treba izbjegavati. Soja mlijeko, tofu, kolacici i druge grickalice, ekstra secer, sladoled i kreme. Preradjena hrana koja sadrzi jako puno aditiva.
                                                                   
                                                         

No comments:

Post a Comment