Wednesday, February 3, 2016

Jabuke su dobre ako su Organske proizvodnje, mnogo su skuplje i neuporedivo su zdravije

     Od svih neorganskih proizvoda jabuke sadrze najveci nivo pesticida. Rezultati istrazivanja su potvrdila  da se veca izlozenost ovih pesticida, dovodi u vezu s rakom i parkinsonovom bolescu.
Organske  jabuke su mnogo skuplje i neuporedivo su zdravije. Inace su jabuke kao i mnogobrojni proizvodi od njih, veoma ljekoviti kao sto su: Jabukovo Sirce, Pekmez, Sok, Marmelada, razne pite i kolaci,  kompot  kao i svjeze jabuke,  koje su jako efikasne u vezi sa probavnim sistemom. Svi proizvodi od jabuka su jako zdravi, stoga se  preporucuje  cesta konzumacija tih proizvoda, a narocito (jabukovo sirce). Svima je poznato da jabukovo sirce pomaze kod mnogih tegoba kao sto su: Protiv visokog pritiska, holesterola, dijabetesa, gojaznoscu, cisti krv i krvne sudove i na taj nacin krvni sudovi postaju elasticni i zdravi.Jabukovo Sirce se preporucuje bolesnicima u vezi sa srcanim tegobama.
     Recept: Potrebno je 1-2 supene kasike sirceta staviti u casu tople vode i jednu srednju kasiku meda.Promijesati i popiti na gutljaje,  takodje isti postupak je za navece. Uzimati 2x1 casu, ujutro na prazan stomak i navece pred spavanje. Redovno i sto duze konzumirati radi sto boljeg efekta.
                                                                                 
                                                                             

No comments:

Post a Comment